Register účtovných závierok - Adamíková, Monika
Účtovné jednotky sú povinné ukladať účtovné závierky a dokumenty súvisiace s účtovnou závierkou do registra účtovných závierok. Register účtovných závierok je predmetom úpravy zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p., pričom je obsahom tretej časti zákona - ide o ustanovenia § 23 až § 23d. Účelom zavedenia registra účtovných závierok v roku 2013 bolo poskytnúť kvalitnejšie a dostupnejšie informácie o účtovných jednotkách.