Liberal as an Enemy. The Word 'Liberal' in the Language of Slovak Radical Populists - Štefančík, Radoslav, 1976-
Cieľom príspevku je vysvetliť, ako slovenskí radikálni populisti používajú slovo liberál v komunikácii s voličmi. Korpus skúmaného textu tvoria vyjadrenia predstaviteľov štyroch radikálnych slovenských politických strán - Smer-SD, SNS, Republika a ĽSNS, ktoré boli zverejnené na sociálnych sieťach ako YouTube, Facebook, Telegram alebo v rámci diskusia v parlamente. Hlavným zistením je, že slovenskí populisti používajú slovo liberál v inom význame, ako bol pôvodný.