K problematike populistického diskurzu - Spišiaková, Mária, 1973-
Politický jazyk nachádzame v rôznych oblastiach a sférach spoločnosti, či pri bežnej komunikácii a debate o politike alebo pri písaní a informovaní o politike v médiách, ale je to aj, ako hovorí Štefančík (2016), jazyk legisla tívy a byrokracie. Pod politickým jazykom rozumieme všetky jazykové činnosti v písomnej, ústnej aj obrazovej podobe, ktoré majú politický cieľ. „Politický jazyk má konkrétne a špecifické ciele, akými sú ovplyvňovanie más, propaganda alebo presviedčanie/manipulácia” (Adamka 2016).