Metafory v slovenskom politickom diskurze - Seresová, Katarína, 1967-
Metafora, ako literárny a jazykový prostriedok, preniká do našej každoden nej reči, myšlienok a porozumenia sveta okolo nás. Je to nástroj, ktorý umožňuje prenášať význam z jedného kontextu do druhého, čím obohacuje naše vyjadrovanie a pomáha nám lepšie porozumieť komplexným a ab straktným javom. Vo svojej podstate ide o spôsob, ako vyjadriť niečo ne známe alebo ťažko opísateľné pomocou niečoho známeho a konkrétneho.