Safeguarding Sovereignty and Security: Hungary’s Strategic Leadership in the 2024 EU Presidency - Némethová, Ildikó, 1974-
Tento článok o maďarskom predsedníctve EÚ sa zameriava na národnú suverenitu, pričom zdôrazňuje právne ustanovenia a nárok Maďarska na autonómiu v oblasti imigračnej a energetickej politiky. Zatiaľ čo národné záujmy sú v popredí, maďarské predsedníctvo podporuje flexibilnejší prístup k solidarite EÚ, najmä v súvislosti s migračnou reformou.