Spôsob doručenia účtovných dokumentov do registra účtovných závierok - Adamíková, Monika
Účtovné jednotky majú povinnosť ukladať účtovné závierky a súvisiace dokumenty do registra účtovných závierok, ako je ustanovené v tretej časti zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov. Register účtovných závierok, zavedený v roku 2013, slúži na zlepšenie dostupnosti a kvality informácií o účtovných jednotkách. Účtovné dokumenty sa do registra ukladajú od 1.1.2022 už len v elektronickej podobe. Spôsoby doručenia účtovných dokumentov prevádzkovateľovi registra. Povinnosti daňového úradu a účtovných jednotiek v nadväznosti na ukladanie účtovných dokumentov do registra. Správne delikty v súvislosti s ukladaním účtovných dokumentov do registra.