The Pragmatic Power of Metaphors: Slovak Political Discourse on the War in Ukraine - Krajčovičová, Linda, 1987-
Tento interdisciplinárny výskum skúma metaforickú reprezentáciu vojny na Ukrajine v rámci slovenského politického diskurzu, pričom využíva prístupy z kognitívnej lingvistiky, metaforológie a politickej lingvistiky. Primárnym cieľom je identifikovať a analyzovať metafory, ktorými slovenskí politici popisujú konflikt, a skúmať ich pragmatický potenciál v rámci politickej komunikácie. Osobitná pozornosť sa venuje tomu, ako tieto metafory prispievajú k politickým cieľom, mobilizácii verejnosti a vytváraniu sociálnych naratívov okolo konfliktu.