Digital Media Response of Slovak Political Representatives of Coalition to Attempted Assassination of Robert Fico – A Critical Discourse Analysis - Kapráliková, Ivana, 1974-
Svetoví lídri všeobecne odsúdili pokus o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica a považovali ho za ohrozenie demokratických princípov. V našom príspevku skúmame digitálnu mediálnu odozvu významných slovenských politikov vrátane samotného premiéra, aby sme pochopili, ako sa jazykové voľby používali na vyjadrenie významu, emócií a sily. Náš výskum s využitím metód kritickej diskurznej analýzy, systémovej funkčnej lingvistiky a kritickej štylistiky zahŕňa rétoriku 3 významných slovenských politikov komunikovanú prostredníctvom digitálnych médií.