SDG 4, Academic Integrity and Artificial Intelligence: Clash or Win-Win Cooperation? - Artiukhov, Artem, 1983-
Článok skúma vzťah medzi SDG 4 (cieľom udržateľného rozvoja 4), akademickou integritou ako jej súčasťou a umelou inteligenciou (AI) prostredníctvom bibliometrickej analýzy, pričom posudzuje, či tento prienik predstavuje konfliktnú alebo obojstranne výhodnú spoluprácu. Zistenia odhaľujú rastúci počet výskumov, ktoré zdôrazňujú úlohu AI pri personalizácii vzdelávacích skúseností, zlepšovaní dostupnosti vzdelávania a podpore vyučovacích metodológií pedagógov. Riešia sa však aj výzvy, ako sú etické hľadiská, súkromie údajov alebo digitálna priepasť. Autori preto zdôrazňujú dodržiavanie etických noriem.