Zavedenie minimálnej dane z príjmov od 1. 1. 2024 - Jurčíková, Božena
Návrh zapracovať do zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. povinnosť platenia aspoň minimálnej dane nebola úplne nová. Ministerstvo financií sa so zavedením minimálnej dane pre určitú skupinu daňovníkov, ktorí sú právnickými osobami, zaoberalo už od roku 2005. V tom čase však návrh ešte nebol jednoznačne schválený, a preto k jeho realizácii nedošlo. K zavedeniu minimálnej dane počnúc rokom 2024.