Slovenskí výrobcovia modernizujú a idú s dobou
Podľa nedávneho prieskumu Potravinárskej komory Slovenska a spoločnosti Go4insight pochádzajú tri z piatich potravín na pultoch obchodných reťazcov zo zahraničia. Domáca produkcia má len o niečo viac než 40%-ný podiel na vystavených produktoch v obchodoch. O reálnej podpore pre slovenských dodávateľov to síce priamo nehovorí nič, no tento nelichotivý podiel naznačuje, že slovenské potravinárstvo voči zahraničiu žiaľ zaostáva.