8 z 10 mladých ľudí preferuje v obchodoch digitálne platby
Ako ukázal najnovší prieskum Visa, už dávno neplatí, že ľudia platbu kartou využívajú iba pri väčších nákupoch. Naopak – takmer tri štvrtiny opýtaných platí kartou aj za nákup do 2 EUR a pokiaľ im to obchodník neumožní, tretina nakupujúcich z obchodu odíde a nákup odloží alebo nakúpi u konkurencie. Taktiež tretina z nich už v takom obchode nebude v budúcnosti nakupovať vôbec, alebo nákupy obmedzí. Obchodníci, ktorí ponúkajú digitálne platby, tak priťahujú viac potenciálnych zákazníkov.