Daň z finančných transakcií - Jurišová, Simona
Od roku 2025 sa debetné transakcie na účtoch právnických osôb, organizačných zložiek a podnikateľo zaťažia zavedením dane z finančných transakcií. Daň sa platí najmä z úhrad faktúr, z úhrad energií, zo splátok úverov.