Vyrubenie dane z nehnuteľnosti a konkurzné konanie - Mitringová, Jaroslava
Príspevok informuje, či má na určenie daňovníka dane z pozemkov a dane zo stavieb vplyv skutočnosť, že na vlastníka nehnuteľností bol vyhlásený konkurz a vo vzťahu k nehnuteľnostiam bol vykonaný zápis poznámky týchto nehnuteľností do súpisu ako majetok tretej osoby vo vzťahu k úpadcovi. Príspevok odpovedá aj na otázku ohľadom nutnosti splnenia podmienky užívania nehnuteľností.