Bankám se daří, je třeba být ale ve střehu
Rovnako ako každý rok aj tento rok v júni publikovala Česká národná banka (ČNB) svoju ďalšiu veľkú správu - Správu o finančnej stabilite. Z nej vyplýva, že hoci je bankový sektor stabilný, zdá sa, že jeho ziskovosť sa bude postupne znižovať, a zároveň sa javí, že banky budú musieť vynaložiť viac prostriedkov na krytie systémových rizík.