Slovenské banky sú ziskové a stabilné. Bude to ale tak aj naďalej?
Slovenský bankový sektor má v súčasnosti jedno z najvyšších daňových zaťažení v Európskej únii a výrazne prevyšuje priemer krajín EÚ. Napriek tomu sa mu darí zostať stabilným a dosahovať zisk. Vyplýva to zo štúdie Slovenskej bankovej asociácie (SBA), aj z najnovšej Správy o finančnej stabilite, ktorú publikovala NBS.