Jak pokračuje "terapie šokem" v podání kontroverzního prezidenta Javiera Mileie? - Hampl, Mojmír
Celý vyspelý svet sa v rokoch pandémie Covid-19 a po nej dostal na historicky rekordné úrovne verejného zadĺženia, ktoré znesie porovnanie len s úrovňou konca 2. svetovej vojny. Otázka zodpovedného a udržateľného hospodárenia sa tak logicky dostala znovu do centra pozornosti, hoci ďalšie geopolitické, vojnové a energetické šoky nevytvárajú práve priaznivé podmienky pre konsolidáciu verejných financií. Aj preto je dobré zo študijných dôvodov pozorne sledovať krajiny, ktoré schopnosť riadiť svoje verejné financie dávno stratili a teraz sa pokúšajú znovu ich dostať do zvládateľného stavu. Medzi takýmito krajinami aktuálne vyniká Argentína.