Legislatívne východiská podnikania v kúpeľnom cestovnom ruchu - Mura, Ladislav, 1979-
Podnikateľská činnosť je v trhovej ekonomike základom, ale môže sa uskutočňovať iba v rozmedzí legislatívnych rámcov. Právna úprava podnikania je daná všeobecne platnými právnymi predpismi upravujúcimi podnikanie. V prípade podnikania v kúpeľnom cestovnom ruchu je jej uskutočňovanie regulované aj osobitnými právnymi predpismi upravujúcimi špecifiká tejto činnosti. Prezentácia aktuálne platných legislatívnych východísk pre podnikateľskú činnosť v kúpeľnom cestovnom ruchu. Poukázanie na špecifické legislatívne rámce, ktoré musí každý podnikateľský subjekt dodržiavať. Metodické ukotvenie podliehalo charakteru skúmaného problému. V príspevku sú uplatnené najmä kvalitatívne metódy a logicko poznávacie metódy. Právna úprava podnikania predstavuje základný a pre všetky subjekty záväzný rámec, v priestore ktorého je možné realizovať podnikateľskú aktivitu. Poznanie legislatívnych východísk je pre platné a úspešné podnikanie nevyhnutným predpokladom.