Improving Decision Tree Accuracy with Bagging - Bednařík, Andrej, 1998-
Bagging, skratka pre Bootstrap Aggregating, je súborová metóda, ktorá zlepšuje stabilitu a presnosť modelov strojového učenia znížením rozptylu. Zameranie na aplikovanie bagging pre rozhodovacie stromy, pričom sa skúmajú teoretické základy a praktické implementácie. Pojednávanie o výhodách bagging, ako je zníženie nadmerného vybavenia a zvýšenie schopnosti modelov zovšeobecňovať.