A Bibliometric Analysis of Holacracy and Key Trends in Its Research Landscape Across Europe - Gajdosík, Rebeka, 1999-
Holakracia ako koncept si v poslednom čase získala čoraz väčšiu pozornosť, a to v akademickom aj profesionálnom prostredí, čo má za následok rastúci počet odborných publikácií na túto tému. Cieľom štúdie je systematicky preskúmať oblasť výskumu v oblasti holakracie a poskytnúť komplexné pochopenie výskumných trendov súvisiacich s holakraciou a úzko súvisiacimi pojmami (samospráva, agilný manažment a teal organizácie) naprieč európskymi krajinami v historickom aj súčasnom kontexte. Prostredníctvom bibliometrickej analýzy článok skúma intelektuálne príspevky k holakracii medzi rokmi 1976 a 2024 v rámci Európy, pričom využíva databázu Web of Science ako primárny zdroj relevantných publikácií s veľkosťou vzorky 264 publikácií. Výskum prináša komplexný pohľad na aktuálne témy pomocou bibliometrickej analýzy a bibliometrického programu Biblioshiny.