Technology-enhanced Listening Comprehension - Stradiotová, Eva, 1963-
Zameranie na výskum technológie počúvania s porozumením. Počúvanie s porozumením je jednou z najťažších jazykových zručností, ktorej sa nevenuje dostatočná pozornosť vo výchovno-vzdelávacom procese. Častým dôvodom je nedostatočná hodinová dotácia pre vyučovanie jazykov. Riešením tejto situácie sú napríklad aplikácie Web 2.0, ktoré umožňujú študentom precvičiť si počúvanie mimo triedy. Takéto aplikácie, ktoré sa môžu používať na podporu výučby počúvania s porozumením sú audio blogy a podcasty. Tieto aplikácie umožňujú študentom nahrávať hovorené slovo a počúvať nahrávky.