Vlijanije lingvokuľturnych faktorov na izučenije slovackogo jazyka russkogovorjaščimi - Seresová, Terézia, 1991-
Skúmanie lingvokultúrnych faktorov, ktoré ovplyvňujú osvojovanie si jazyka dospelými migrantmi. V teoretickej časti práca prezentuje význam a dôsledky, ktoré má správne osvojenie si jazyka prijímajúcej spoločnosti na integráciu imigrantov. Praktická časť vysvetľuje, s akými jazykovými faktormi sa rusky hovoriaci imigranti stretávajú pri osvojovaní si jazyka ako kľúčového aspektu ich integrácie do prijímajúcej spoločnosti na Slovensku.