Osobennosti prepodavaniya russkogo yazyka kak inostrannogo v Slovakii: aktualnaya situatsiya, metodologicheskie aspekty, prakticheskiy opyt - Borisova, Ekaterina, 1971-
Analýza čŕt vyučovania ruštiny ako cudzieho jazyka na Slovensku. Výskum je založený na štúdiu moderných metodických prístupov, inovatívnych technológií a praktických skúseností v tejto oblasti. Osobitná pozornosť je venovaná analýze situácie so štúdiom ruského jazyka na Slovensku, vytvoreniu národnej digitálnej učebnice Ruský jazyk „Stretnutia s Ruskom. Dnes“ a popisu projektu vývoja učebníc pre rusko-slovenské bilingválne gymnáziá.