Ustojčivyje sočetanija s kolorizmom "belyj" v sravniteľnom russko-slovackoe plane - Uličná, Martina, 1971-
Frazémy s komponentom „biely“ zaradené v ruštine a slovenčine do sémantickej oblasti „človek, jeho vzhľad, charakter a emócie“ a vykonanie ich komparatívnej analýzy z hľadiska podobností a rozdielov v implementácii sémantických znakov zahrnutých do lexikálneho významu tohto kolorizmu.