Analýza vybraných kúpeľných podnikov na Slovensku a v Poľsku: SWOT analýza - Halenárová, Mária, 1994-
Ťažiskom práce sú Vybrané kúpeľné podniky na Slovensku a v Poľsku. Obe krajiny majú bohatú históriu kúpeľnej kultúry a podobné podmienky podnikania. Sú obľúbenými destináciami na liečbu a atraktívnymi lokalitami na trávenie voľného času. Cieľom tejto výskumnej práce je na základe SWOT analýzy identifikovať silné a slabé stránky vybraných kúpeľných podnikov na Slovensku a v Poľsku, ako aj príležitosti a hrozby pre ich prevádzku. Štúdia poskytne pohľad na spoločné črty a rozdiely analyzovaných atribútov vo vybraných entitách. Vybranými kúpeľnými podnikmi boli Kúpeľný hotel Esplanade Ensana a Poľské kúpele Lądek-Zdrój – Dlugopole – Zdrój Wojciech. Výsledky poskytujúce obe krajiny čelia podobným hrozbám, ako je rastúca konkurencia a meniace sa preferencie spotrebiteľov.