Negatívne dopady pandémie na kúpeľný cestovný ruch – ohrozenia pre kúpeľný cestovný ruch - Kubičková, Viera, 1970-
Kvôli pandémii Covid-19 museli ostať kúpele na Slovensku počas prvých mesiacov pandémie úplne zatvorené a podobná situácia nastala aj v zahraničí. Na rozdiel od slovenských kúpeľov sa mnohé zahraničné kúpele dokázali rýchlo prispôsobiť danej situácii a začali ponúkať iné druhy služieb, aby si klienti udržali kondíciu. V dôsledku pandémie sa postupne naskytli aj možnosti ponuky nových balíčkov liečby post-Covid syndrómu. Vzhľadom na narastajúci výskyt ochorení ako sú depresia, úzkosti či iné psychické problémy by slovenské kúpele mohli rozšíriť ponuku liečebných programov a balíčkov zameraných na tieto problémy a stať sa dostupným miestom liečby a prevencie.