Execution Efficiency of a Sequential, Multi-threaded, and a Parallel Search for a Structured Data in a Symbol Table Implemented in a Binary Search Tree, an Array, and in a Linked List - Košťál, Igor, 1962-
Tabuľka symbolov je abstraktný mechanizmus, používaný v mnohých druhoch aplikácií, vrátane vyhľadávacích aplikácií, na ukladanie párov kľúčových hodnôt (informácií), kde hodnotu môžeme neskôr vyhľadať a získať zadaním kľúča. Pre efektívnu implementáciu tabuľky symbolov je dôležité zvoliť vhodnú dátovú štruktúru. Autori vytvorili aplikáciu C# .NET, ktorá umožňuje vyhľadávať hodnoty, štruktúrované údaje osôb podľa daných kľúčov, napr. krstné mená a priezviská, alebo telefónne čísla v tabuľke symbolov (telefónnom zozname), ktorá je implementovaná v binárnom formáte vyhľadávacieho stromu, pola v prepojenom zozname postupne vo viacerých vláknach a paralelne pomocou svojich metód inštancie, zatiaľ čo aplikácia meria vykonanie času konkrétnych vyhľadávaní.