Softvérová podpora pri analýze rizík v poisťovni - Strešňáková, Anna, 1976-
Vývoj v oblasti technického zabezpečenia neustále napreduje a s tým je spojený rozmach využitia výpočtovej techniky v oblastiach, kde sa spracovávajú veľké množstvá dát. Pri analýzach rizík v poisťovni sa spracovávajú dáta klientov, na základe historických dát sa analyzujú modely, predikuje výška škôd, pripravujú nové poistné produkty. Všetky tieto činnosti súvisia so snahou znížiť riziká v poisťovni na minimum a tak zabezpečiť plynulý chod poisťovne. Oblastí, v ktorých je softvérová podpora procesov v poisťovni je veľa a v článku rozoberieme niektoré z nich.