Poistné riziká, riziková úprava a výsledok z poistných služieb - Kosztolányi, Martin, 1977-
Prenos poistného rizika od poisteného na poisťovňu je základným princípom poistenia. Komplexné modelovanie poistného rizika za účelom jeho zobrazenia vo výkazoch poisťovne prináša Medzinárodný štandard finančného výkazníctva IFRS 17 Poistné zmluvy. Príspevok opisuje vplyv poistných rizík na hospodársky výsledok poisťovne priamo prostredníctvom štruktúry Výkazu ziskov a strát poisťovne ako aj použitím rizikovej úpravy na nefinančné riziká.