Pričlenenie obce a poskytnutie jednorazového finančného príspevku - Hrtánek, Ladislav
Pre výkon miestnej samosprávy je bytostne dôležité, aby obec mala fungujúce orgány, akými sú starosta obce a obecné zastupiteľstvo. Obec, ktorá po vykonaní dvoch po sebe idúcich volieb do orgánov samosprávy obcí nemá obecné zastupiteľstvo ani starostu obce, je nefunkčnou obcou. V prípade takejto obce je potrebné spustiť proces jej pričlenenia k inej, susediacej obci, pokiaľ táto s tým súhlasí.