Dedenie, nástupníctvo podnikateľov, rodinné podniky a nadačné fondy - Petriganová, Zuzana
Inštitút dedenia upravuje Občiansky zákonník vo svojej siedmej časti. Podľa ustanovení Občianskeho zákonníka platí, že dedičstvo sa nadobúda smrťou poručiteľa (nebohého). Dedičom sa môže stať fyzická osoba, právnická osoba alebo štát. Článok sa v jednotlivých kapitolách venuje: dedenie zo závetu, dedenie zo zákona, pokračovanie v živnosti pri úmrtí fyzickej osoby (živnostníka), prechod obchodného podielu.