Efektivita difúznych modelov v multimediálnej tvorbe - Procházka, Peter, 1968-
Tento výskum sa zameriava na analýzu efektivity generatívnych difúznych modelov v kontexte multimediálnej tvorby. Skúmame vzťah medzi nastavením parametrov týchto modelov, kvalitou generovaného obsahu a výpočtovou náročnosťou. Prostredníctvom série experimentov hodnotíme vplyv rôznych hyperparametrov na kvalitu výstupu a analyzujeme kompromis medzi kvalitou a výpočtovou efektivitou. Naše zistenia poskytujú cenné poznatky pre optimalizáciu využitia difúznych modelov v reálnych aplikáciách a naznačujú smer pre budúci výskum v oblasti generatívnych modelov pre multimediálnu tvorbu.