Optimizing Inventory Classification: a Multi-criteria Approach Based on Ordinal Sums of Conjunctive and Disjunctive Functions - Anđelić, Ognjen
Opis použitia dvoch rôznych metód klasifikácie 290 inventárnych položiek s cieľom preskúmať rozdiely medzi nimi. Prvou metódou je klasická jednokriteriálna ABC analýza založená na hodnote spotreby, druhou je multikriteriálna ABC klasifikácia založená na ordinálnych súčtoch. Vzájomné porovnanie a vyhodnotenie metód.