Neue Zugänge zur Mehrsprachigkeit - Ondrušová, Terézia, 1978-
Na implementáciu pluralitného prístupu existovalo niekoľko metód. Integrovaný didaktický prístup mal pomôcť študentovi nadviazať spojenie medzi obmedzeným počtom jazykov. Cieľom bolo využiť materinský alebo vyučovací jazyk ako odrazový mostík na uľahčenie osvojenia si prvého cudzieho jazyka. Následne by tieto dva jazyky mali slúžiť ako základ pre osvojenie si druhého cudzieho jazyka. Jazyky by sa mali navzájom podporovať a novonadobudnuté jazyky by tiež mali pomôcť zlepšiť predtým získaný jazyk.