Vorüberlegungen zum autonomen (Fremd)Sprachenunterricht - Kucharová, Jana, 1981-
Vyučovací proces je veľmi dynamický a neustále sa vyvíjajúci a meniaci fenomén. Na získanie a aktivizáciu žiakov sa v súčasnosti uprednostňujú rôzne vyučovacie metódy, prostriedky a formy. To sa nepochybne týka aj výučby cudzích jazykov. Autonómne učenie, téma tejto štúdie, je tiež vnímané ako jeden z prostriedkov aktivizácie žiakov nielen v zmysle ich aktívnej participácie na vyučovaní, ale aj v zmysle postupného preberania čoraz väčšej zodpovednosti za vlastné učenie. a pre nich úspešné dosiahnutie výsledkov vzdelávania na primeranej úrovni.