The Impact of the Russian Full-Scale Invasion on the Development of the Tourism Industry in Ukraine - Bato, Vladyslav, 2000-
Príspevok skúma vplyv rozsiahlej ruskej invázie na rozvoj cestovného ruchu na Ukrajine. Cieľom príspevku je podrobne analyzovať a porovnať predvojnové ukazovatele a ukazovatele po celoplošnej invázii, vrátane počtu prekročení hraníc, emisií skleníkových plynov, zmien zamerania cestovného ruchu, príjmov štátneho rozpočtu a dane. Príspevok popisuje straty v prírodnom a kultúrnom prostredí, akými sú znečistenie ovzdušia, pôdy, podzemných vôd, zmeny biodiverzity, čo evidentne ovplyvňuje celkovú turistickú atraktivitu územia, poškodzovanie pamiatok kultúrneho dedičstva, zatváranie kultúrnych a cirkevných inštitúcií. Práca tiež skúma postoj Ukrajincov k cestovaniu počas vojny a zmenu turistického zamerania z plážového turizmu na zelený turizmus v hlavných relatívne bezpečných regiónoch Ľvov, Ivano-Frankivsk a Zakarpatsko. Dokument zdôrazňuje, že ukrajinský turistický sektor mal silný regionálny a národný potenciál zdrojov a značne utrpel po začatí rozsiahlej vojenskej agresie Ruskej federácie, takže bude potrebné prijať množstvo opatrení na zlepšenie povojnovej obnovy. , z ktorých niektoré by sa mali implementovať už teraz.