Členstvo kúpeľov v oblastných organizáciách cestovného ruchu: Analýza a perspektívy - Horský, Jerguš, 1998-
Cieľom tohto článku je analyzovať a zhodnotiť súčasný stav členstva slovenských kúpeľov v oblastných organizáciách cestovného ruchu (OOCR). Kúpele na Slovensku predstavujú významnú zložku cestovného ruchu, prispievajú k regionálnemu rozvoju a podporujú domáci aj medzinárodný cestovný ruch. Napriek týmto výhodám sa zistilo, že až 66 % kúpeľných podnikov, ktoré sú členmi Slovenského zväzu kúpeľov, nie je zapojených do OOCR. Tento článok poskytuje podrobné hodnotenie členstva podľa administratívneho regiónu a skúma faktory, ktoré môžu ovplyvniť rozhodnutie kúpeľov nevstúpiť do týchto organizácií. V článku sú uvedené aj odporúčania pre OOCR a kúpeľné podniky na posilnenie spolupráce, ktorá by mohla prispieť k posilneniu cestovného ruchu a podpore trvalo udržateľného rozvoja kúpeľníctva na Slovensku.