Začlenenie tématiky vykazovania o udržateľnosti do vzdelávania v ekonomických predmetoch - Pakšiová, Renáta, 1974-
Cieľom článku je analyzovať začlenenie vykazovania o udržateľnosti do ekonomických predmetov, najmä účtovníctva, s dôrazom na legislatívne požiadavky CSRD a ESRS. Diskutuje sa súčasný stav výučby a globálne trendy v oblasti udržateľnosti. Článok navrhuje zavedenie nových predmetov, integráciu interdisciplinárnych prístupov a budovanie praktických zručnosti, aby absolventi boli pripravení na výzvy súčasného trhu práce. Zameriava sa tiež na spoluprácu medzi akademickým prostredím a praxou.