Udržateľné marketingové stratégie: ako spotrebiteľské správanie formuje obchodnú prax - Filipová, Alexandra, 1999-
Tento príspevok skúma prepojenie medzi spotrebiteľským správaním a udržateľným marketingom, pričom zdôrazňuje, ako sa meniace spotrebiteľské preferencie pretvárajú na obchodné praktiky. S narastajúcim povedomím a dopytom po environmentálne a sociálne zodpovedných produktoch sú spoločnosti nútené prispôsobiť svoje stratégie, aby zostali konkurencieschopné. Analýza zahŕňa kľúčové prvky udržateľného marketingu, ako sú transparentnosť, ekologické produkty a angažovanosť komunity. Dnešní spotrebitelia sú informovanejší a uvedomelejší, hľadajú produkty a služby, ktoré sú v súlade s ich hodnotami. Environmentálne povedomie, sociálna zodpovednosť a etická výroba sú kľúčové faktory, ktoré spotrebitelia zvažujú pred nákupom. Výsledkom je, že firmy musia tieto princípy zakomponovať do svojich marketingových stratégií, aby si budovali dôveru a lojalitu.