Plán obnovy v oblasti zelenej ekonomiky - Komponent 2 - Stričík, Michal, 1969-
Príspevok sa zameriava na analýzu využitia finančných prostriedkov z Plánu obnovy Európskej únie v oblasti zelená ekonomika a jeho komponent 2 s názvom Obnova budov. Tieto prostriedky nielen podporujú zlepšenie energetických vlastností budov, ale tiež prispievajú k naplneniu cieľov environmentálnej politiky EÚ, najmä v rámci Agendy 2030. V piatich výzvach bolo fyzicky prijatých viac ako 21 500 žiadosti, čím je predpoklad, že do konca roka 2026 bude plánovaných 30 000 rodinných domov zateplených. Na prvých päť výziev bolo alokovaných takmer 450 mil. € z 528,2 mil. € určených na stanovený účel.