Model spotrebiteľského správania prostredníctvom zákazníckej mapy v reštauračných službách - Kopčáková, Janka, 1994-
Na trhu v súčasnosti vystupuje viacero podnikov s rovnakými tovarmi, resp. službami, čo zapríčiňuje rast konkurencie v danom odvetví. Konkurenčná výhoda predstavuje dynamický koncept, ktorý je podmienený neustálou adaptáciou podnikov na meniace sa podmienky trhu. Jej udržanie si vyžaduje kontinuálne úsilie o inováciu a zlepšovanie podnikateľských procesov. Možno ju zabezpečiť sledovaním spotrebiteľského správania a flexibilným prispôsobením na zmeny a preferencie spotrebiteľov. Jednou z možností ako sledovať a správne vyhodnotiť potreby spotrebiteľov, je sledovanie styčných bodov počas nákupu spotrebiteľov, čo vedie k vytvoreniu zákazníckej mapy a bližšej identifikácií jednotlivých pozitívnych a negatívnych zákazníckych skúsenosti. Cieľom príspevku je implementácia teoretických východísk zameraných na tvorbu zákazníckej mapy v prostredí služieb. Príspevok približuje aplikáciu na samotné reštauračné služby, ktoré vystupujú v troch rôznych praktických príkladoch.