Zmierňovanie chudoby v poľnohospodárskom odvetví - Bžanová, Klaudia, 1997-
Vývoj poľnohospodárskych príjmov v štyroch stredoeurópskych krajinách - Českej republike, Maďarsku, Poľsku a na Slovensku - v období rokov 2018 až 2022. Identifikovanie vzťau medzi poľnohospodárskymi príjmami a úrovňou chudoby v týchto krajinách a poskytnutie uceleného pohľadu na súvislosti medzi poľnohospodárskym sektorom a sociálnym blahobytom v Európe.