Využitie web scrapingu na získavanie dát zo spravodajských stránok: nástroje, techniky a aplikácie - Zuzik, Jozef, 1985-
Tento príspevok sa zaoberá využitím web scrapingu ako techniky na automatizované získavanie údajov z webových stránok. Predstavuje základné prístupy k web scrapingu, vrátane web crawlingu a extrakcie údajov zo statických a dynamických stránok, a poskytuje prehľad o nástrojoch, ako sú Beautiful Soup, Scrapy a Selenium, ktoré uľahčujú prácu s rôznymi typmi dátových zdrojov. Príspevok sa zameriava na aplikácie web scrapingu v oblastiach marketingu a financií, ako sú monitorovanie cien, analýza sentimentu či zhromažďovanie údajov z finančných trhov. Získané dáta umožňujú efektívnejšiu analýzu obsahu a podporujú identifikáciu trhových trendov. Príspevok zdôrazňuje význam web scrapingu ako moderného nástroja na spracovanie veľkého množstva údajov v reálnom čase.