Retail a Agenda 2030 - Andrejovský, Pavol, 1975-
V ekonomickom scenári, v ktorom sa otázkam udržateľnosti venuje väčšia pozornosť, má maloobchodný sektor významný ekonomický vplyv a disponibilné zdroje na úspešné riešenie problémov udržateľnosti. Maloobchodný sektor čelí problémom a zmenám obchodných modelov v pandemickom a postpandemickom období, hľadá riešenia pre implementáciu environmentálnej zodpovednosti vo vzťahu k cieľom Agendy 2030. V príspevku analyzujeme vybrané problémy retailu vo vzťahu k spoločenskej zodpovednosti a cieľom Agendy 2030. Poukazujeme aj na potrebu vzdelávania v predmetnej oblasti na základe empirických štúdií prinášame pohľad na uvedené ptoblémy.