Transferové oceňovanie a možnosti vyhýbania sa daňovým povinnostiam - Rudý, Stanislav, 1997-
Poukazovanie na vzťah vyhýbania sa nadnárodných spoločností a daňovou transparentnosťou. Väčšia transparentnosť síce zvyšuje množstvo dostupných informácií, ale nemusí okamžite viesť k zmene správania nadnárodných spoločností, alebo lepšiemu porozumeniu ich daňových praktík. Zdôraznenie dôležitosti účinných politík a medzinárodnej spolupráce v boji proti vyhýbaniu sa daňovým povinnostiam a presunu ziskov. Diskutovanie o opatreniach, ktoré by mohli pomôcť obmedziť vyhýbanie sa daňovým povinnostiam a zlepšiť daňovú spravodlivosť.