Účtovné aspekty kapitálového fondu z príspevkov - Manová, Eva, 1957-
Kapitálové fondy predstavujú zdroje financovania, ktoré sú venované spoločnostiam, alebo projektom za účelom generovania výnosov pre investorov. Nástrojom rýchleho zlepšenia kapitálovej štruktúry a likvidity spoločnosti sú kapitálové fondy z príspevkov. Tvoria dočasné dodanie majetkových hodnôt, ktoré neskôr, ak bude likvidita spoločnosti zabezpečená z iných zdrojov, môžu byť spoločníkom vrátené. Príspevkom do kapitálového fondu môže byť peňažný vklad, ale aj nepeňažný vklad.