Theoretical Approaches to Financial Well-Being - Ilenčíková, Katarína, 1999-
Finančné vzdelávanie ako proces zvyšovania finančnej gramotnosti smeruje k dosiahnutiu finančného blahobytu. Finančná pohoda sa často označuje ako dosiahnutie želanej životnej úrovne pri zabezpečení finančnej slobody a schopnosti plne si plniť súčasné záväzky dnes aj v budúcnosti. Ide však o multidimenzionálny koncept skúmaný naprieč vednými disciplínami. Cieľom príspevku je poskytnúť teoretické základy, na ktorých je založený finančný blahobyt a jeho koncepčné rámce. Ďalšie smerovanie výskumu finančného blahobytu by sa malo zamerať na kombinácie jeho objektívnych a subjektívnych meraní v kontexte rôznych sociálno-ekonomických prostredí a finančného správania jednotlivcov.