Employment Trends and Growth Challenges in the Slovak Republic - Trnovský, Karol, 1983-
Slovenský trh práce čelí podobným výzvam ako v iných krajinách EÚ. V boji proti chudobe je kľúčové zvýšiť účasť obyvateľov na miere zamestnanosti. Základným predpokladom rastu zamestnanosti je ekonomický rast, ktorý je do značnej miery stimulovaný domácim dopytom. V posledných rokoch globálna kríza výrazne ovplyvnila ekonomický systém a ovplyvnila globálne trhy práce tým, že spôsobila zníženie nákladov, zmrazenie miezd, prepúšťanie pracovníkov a zníženie miery zamestnanosti. Riešenie otázok miery zamestnanosti si vyžaduje rozvoj aktívnych politík trhu práce.