Finančná gramotnosť - Tornyaiová, Erika
Začlenenie finančnej gramotnosti do školského vzdelávacieho programu by malo na jednej strane pripraviť študentov na reálny život, ale tiež prispieť k ich celkovému rozvoju, zodpovednosti a nezávislosti. Na druhej strane by malo pomôcť predchádzať budúcim problémom, ako sú zadlžovanie, finančné podvody alebo neschopnosť riadiť svoje vlastné financie. V príspevku je rozoberaná táto téma a aj ponuka príkladov aktivít.