Dependence and Information Flow among U.S Technology Industries - Čeryová, Barbara, 1997-
Technologický sektor slúži ako základný pilier pre všetky priemyselné odvetvia v ekonomike a zohráva ústrednú úlohu pri riadení celosvetového hospodárskeho rastu. Zvlášť sa odlišuje v USA, kde predstavuje približne jednu tretinu globálneho technologického trhu. Technologický sektor však nie je homogénnou skupinou podobne zameraných firiem, jeho odvetvia sa výrazne líšia svojimi charakteristikami. Tento článok analyzuje vzťahy medzi technologickými odvetviami v USA definovaných Globálnym štandardom klasifikácie priemyslu pomocou kopúl Vine a prenosovej entropie.